MENU na ďalší týždeň

 

PRIPRAVUJEME


Zoznam alergénov
(na základe nariadenia EÚ 1169/2011)

  1. Obilniny obsahujúce glutén (lepok), konkrétne pšenica obyčajná, raž, jačmeň, ovos, pšenica špalda, cirok alebo ich hybridné odrody a výrobky z nich
  2. Kôrovce a výrobky z kôrovcov
  3. Vajcia a výrobky z vajec
  4. Ryby a výrobky z rýb
  5. Arašidy a výrobky z arašidov
  6. Sójové bôby a výrobky zo sójových bôbov
  7. Mlieko a mliečne výrobky (vrátane laktózy)
  8. Orechy (mandle, lieskové oriešky, vlašské orechy, kešu oriešky, pekanové orechy, brazílske orechy, pistáciové oriešky, makadamové orechy a queenslandské orechy) a výrobky z nich okrem orechov používaných na výrobu alkoholických destilátov vrátane etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu
  9. Zeler a výrobky zo zeleru
  10. Horčica a výrobky z horčice
  11. Sezamové semeno a výrobky zo sezamových semien
  12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l z hľadiska celkového obsahu SO2, ktoré sa majú počítať pri výrobkoch určených na priamu konzumáciu alebo po obnovení podľa pokynov výrobcov
  13. Vlčí bôb a výrobky z vlčieho bôbu
  14. Mäkkýše a výrobky z mäkkýšov

 

MOŽNOSTI ZDIEĽANIA